Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U akciju uključena i vojska

Broj zaraženih i mrtvih raste - Virus ozbiljno prijeti svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj umrlih od do sada najgore epidemije ebole porastao je na 887 do 1. kolovoza, dok je ukupni broj zaraženih u četiri zapadnoafričke zemlje pogođene zarazom 1603, rekla je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija.

Sijera Leone i Liberija poslale su u ponedjeljak stotine vojnika u borbu protiv epidemije ebole, a broj mrtvih popeo se na 887, uz tri nova sumnjiva slučaja u Nigeriji.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Nigeriji Užas u Nigeriji VIDEO Snažna eksplozija izbrisala dio grada: "Krov se srušio na krevet moje majke, hitno je prebačena u bolnicu" Ilustracija Zaplijena u Nigeriji Uništena slonovača vrijedna vrtoglavih 11 milijuna dolara: Od praha će se napraviti spomenik

Zdravstveni sustavi tih zapadnoafričkih zemalja ne mogu se nositi s epidemijom, a Afrička banka za razvoj objavila je u ponedjeljak da će odmah dati 50 milijuna dolara za Sijeru Leone, Liberiju i Gvineju, najteže stradale zemlje, u sklopu međunarodnog nastojanja da se epidemija obuzda.

Potvrđen drugi slučaj ebole u Lagosu

Svjetska zdravstvena organizacija koja je prošli tjedan upozorila na katastrofalne posljedice eventualnog neuspjeha u kontroli bolesti, objavila je da je u posljednja dva dana srpnja umrla 61 osoba. Epidemija je počela u veljači u gvinejskim šumama, i ondje broj mrtvih stalno raste, ali epicentar se u međuvremenu premjestio u susjednu Liberiju i Sijeru Leone.

Slučaj Patricka Sawyera, Amerikanca koji je umro čim je iz Liberije preko Toga i Gane doletio u zračnu luku u nigerijskom gradu Lagosu, još je klasificiran kao "vjerojatan" zato što WHO nije ispitao njegov uzorak jer su dostavljačke tvrtke odbile transportirati ga u Institut Pasteur u Dakaru.

Druga dva vjerojatna slučaja ebole u Nigeriji su zdravstveni radnik i Nigerijac koji je bio u Gvineji, objavio je WHO.

Najveći broj umrlih je u Gvineji, 358 od ukupno 485 potvrđenih slučajeva zaraženih virusom ebole. Sijera Leone ima najveći broj slučajeva, 646 i 273 mrtvih dok Liberija ima 468 slučajeva i 255 umrlih.

Nigerija, najnovija zemlja koja je uvezla ovu bolest, ima četiri slučaja od kojih su tri označena kao vjerojatna, a jedan kao sumnjiv, kažes eu WHO-ovu priopćenju.

Po podacima WHO-a, uz 887 umrlih, u te četiri zapadnoafričke zemlje ukupan broj zaraženih sada je 1603. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene