452450
452450
452450
452450
452450

ZASLUŽNE NADZORNE KAMERE Broj pritužbi na policajce smanjio se za 93 posto

  • , 04.10.2016., 22:32
  • Autor:
  • komentara

Smanjio se broj pritužbi na britanske policajce.

 
 
 
 
Britanija na posebnom oprezu (Foto: AFP)
Britanija na posebnom oprezu (Foto: AFP)

Otkako na prslucima nose nadzorne kamere broj pritužbi na britanske policajce smanjio se za 93 posto.

Pokazalo je to istraživanje uglednog britanskog sveučilišta Cambridge, obavljeno na gotovo 2 tisuće plavaca u razdoblju od 2 godine.

Istraživanje je pokazalo kako su se policajci primjereno ponašali i kada bi im se kamere nakon nekog vremena oduzele, čime je potvrđen psihološki učinak. Ovim je istraživanjem pobijen i rezultat ranijeg istraživanja istog sveučilišta. Tad su znanstvenici s Cambridgea tvrdili kako bi se zbog kamera mogao povećati broj napada na policajce.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se