Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevrnula se dizalica

Broj mrtvih u nesreći u Meki porastao na 107

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj smrtno stradalih od posljedica prevrtanja dizalice na Veliku džamiju u Meki povećao se na 107, izvijestile su saudijske vlasti, a prenosi televizija al Ikbarija.

Prema zadnjim podacima ozlijeđene su 238 osobe.

Pročitajte i ovo Siniša Fučkar i Barbara Štrbac Strašan slučaj u Ludbregu Učenik skočio s prvog kata škole: Traumatolog za Dnevnik Nove TV otkrio u kakvu je stanju dječak Osnovna škola Ludbreg Nije životno ugrožen Nesreća u osnovnoj školi: Učenik pao s prvog kata

Pretpostavlja se da se dizalica prevrnula zbog jake oluje koja je trajala oko pola sata te probila strop građevine.

Nesreća se dogodila samo nekoliko tjedana prije početka godišnjeg hadža. Prema službenoj saudijskoj agenciji SPA, gotovo 800.000 hodočasnika je već stiglo u Saudijsku Arabiju.

Velika džamija je jedno od pet glavnih svetilišta islama, a u njenom centru, koji je njen najstariji dio i datira iz 16. stoljeća, nalazi se Kaba, crna kockasta građevina, prema kojoj se svi muslimani sveta okreću licem dok se mole pet puta dnevno.

Dok na internetu aktivisti pozivaju ljude iz Meke da daju krv u bolnicama, na društvenim mrežama su slike krvavih tijela koja leže u dvorištu ogromne džamije na koju se srušio kran.

Saudijske vlasti su prošle godine zbog sigurnosnih razloga ograničile broj ljudi za hadž dok traju radovi na obnovi Velike džamije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene