Obavijesti Video Pretražite Navigacija
438 dana na moru

BRODOLOM ŽIVOTA Tuže ga za milijun dolara i tvrde da im je pojeo rođaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jose Salvador Alvarenga, ribar iz Salvadora koji je izgubljen na moru preživio čak 438 dana, morat će odgovarati na sudu zbog optužbi da je pojeo drugog ribara koji je bio s njim na brodu.

Obitelj Ezequiela Cordobe od Josea Salvadora Alvarenge traži milijun dolara odštete i tvrde da je pojeo njihovog rođaka kako bi sebi osigurao opstanak.

Alvarega je u studenom 2012. krenuo u nešto za što je mislio da će biti dvodnevni ribolov, a 22-godišnjem Cordobi je platio 50 dolara da krene s njim. Uhvatila ih je oluja, ali je Alvarega ipak radio vezom uspio zatražiti pomoć. Kasnije je kazao kako je Cordobu koji nije imao puno iskustva odmah uhvatila panika. Imao je halucinacije i želio se baciti s broda oko kojeg su plivali morski psi.

Par je preživio nekoliko mjeseci hvatajući ribe i ptice, pijući krv kornjače i kišnicu. No, jedna ptica koju su pojeli progutala je otrovnu morsku zmiju. Ispalo je da je Cordoba puno osjetljiviji od starijeg ribara, nije više mogao jesti sirovo meso te je preminuo. Alvarenga mu je morao obećati da neće pojesti njegovo tijelo i da će pronaći njegovu majku i kazati joj što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija 57 ih je spašeno Nakon brodoloma, spašavali migrante iz mora: Poginula majka i jednogodišnja beba Timothy Lyndsay Shaddock ponovno na kopnu Brodolomac o agoniji i borbi za život, više od dva mjeseca plutao oceanom: "Nisam mislio da ću uspjeti"

Ovaj je kasnije ispričao da je tijelo bilo u brodu nekoliko dana, no onda je shvatio da ludi, da priča s njim i pravi se da je živ te ga je bacio u ocean.

'Vidio sam kako mi se smrt približava, vrlo, vrlo polako', izjavio je Alvarenga koji je, usprkos svemu, ipak preživio. U siječnju 2014. pronađen je nasred Tihog oceana, kod Maršalovih otoka.

Alvarenga je objavio knjigu '438 dana', a obitelj njegovog preminulog suputnika Ezequiela Cordobe sada traži dio zarade, piše Telegraph.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene