Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio je teretni brod

Božićno čudno: Oluja odnijela mladu ženu 900 km od doma, plutala je na krhotinama kuće

Spašavanje ugroženih na Filipinima (Foto: AFP)
Spašavanje ugroženih na Filipinima (Foto: AFP) Foto: Afp
Četiri dana nakon što ju je poplava odnijela iz njezina doma na jugu Filipina, 25-godišnja Filipinka spašena je na moru, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.

Dianu Salim spasio je teretni brod u vodama oko pokrajine Antique, 900 kilometara sjeverno od njezina doma u gradu Sibucu u pokrajini Zamboanga del Norte, jednoj od najpogođenijih tajfunom Temblin.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad."

Kada ju je brod opazio na Božić nešto prije zore, plutala je na krhotinama koje su se odvojile od kuće koju je u petak odnijela poplava.

"Spašavanje Diane drži nas u nadi da ima još preživjelih", rekao je gradonačelnik Sibuca lokalnom radiju.

Tajfun Tembin opustošio je Filipine ostavivši za sobom najmanje 230 mrtvih i velik broj nestalih u poplavama i odronima tla u južnom dijelu zemlje.

Još se traga za oko nestalih 120 ljudi u pogođenoj pokrajini Mindanao, rekli su policija i lokalne službe za izvanredna stanja te dodali da je više od 40.000 osoba smješteno u prihvatilišta. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene