Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brod s tisuću putnika nasukao se pred latvijskom obalom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod za krstarenje na kojem je bilo 984 putnika nasukao se pred latvijskom obalom no svi putnici i članovi posade su dobro, priopćila je obalna straža.

Brod Mona Lisa, registriran na Bahamima s putnicima većinom Nijemcima nasukao se u tjesnacu Irbe, na glavnom pomorskom pravcu iz Baltičkog mora prema latvijskoj prijestolnici Rigi.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Ilustracija Objavili epidemiolozi Englezi i Nijemci upozorili građane koji putuju u Hrvatsku: Turisti se zarazili parazitom

Mona Lisi je u pomoć došlo pet plovila obalne i pogranične straže. 'Oni provjeravaju brod i pripremaju se zab tegljenje, no ne znamo kad će ono početi', rekao je glasnogovornik latvijske obalne straže.

Brod Mona Lisa porinut je 1966. godine, a iznajmio ga je za razdoblje od 28. travnja do 31. kolovoza njemački tour operator Lord Nelsen Seereisen.

Baltička novinska agencija BNS prenijela je izjavu načelnika obalne straže Heremisa Chernova da se ne planira pristupiti evakuaciji broda. Dok su ronioci ispitivali oštećenja na trupu broda mnogi su putnici na odlučili ostati na najvišoj palubi kako bi uživali u suncu.

Nesreća se dogodila oko 18 kilometra ispred obale i 37 kilometara od lučkog grada Venstpilsa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene