Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Sijao strah

Bjegunac se ubio tijekom pregovora s policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raoul Moat, opasni britanski bjegunac,upucao se za vrijeme pregovora s policijom te je preminuo u bolnici.

Moat je bio u bijegu tjedan dana. On je, netom je izašao iz zatvora, iz vatrenog oružja ranio bivšu djevojku i ubio njezinog dečka te upucao policajca u patrolnom automobilu.

Pročitajte i ovo Alma A. s djecom potraga i dalje traje Strašan slučaj šokirao regiju: Alma je s troje djece skočila u rijeku zbog muža nasilnika, objavili da su pronašli tijelo druge djevojčice Ubojstvo u Cetinju Sve se istražuje Policija otkrila što su našli u kući monstruma s Cetinja! Neutješni djed: "Da nam je bar jedno dijete ostavio"

37-godišnji Moat se upucao nakon šest sati pregovora s policijom. U policijskom okruženju našao se nakon što je uočen u Rothburyju u petak navečer. 'Policija može potvrditi da je Raoul Thomas Moat preminuo u bolnici rano ujutro' u subotu, objavila je policija. 'Nakon nekoliko sati pregovaranja Moata i policije, čini se, prema raspoloživim informacijama, da se on ubio', dodala je policija.

>> Policija na nogama: Pomahnitali ubojica zaprijetio i javnosti

Policajci iz cijele Engelske stizali su posljednjih dana u Rothbury, odakle se vodio lov na čovjeka koji je objavio rat policiji. U tom lovu, među dosad najvećim u Britaniji, sudjelovali su i snajperisti, oklopna vozila i stručnjaci za preživljavanje u divljini, a policija je priopćila da je savjet tražila i od vojske.

Moatov pohod počeo je u subotu ujutro, nedugo pošto je pušten iz zatvora u Gatesheadu, južno od Newcastlea, gdje je ubio Chrisa Browna (20), novoga mladića bivše djevojke Samanthe Stobbart, koju je ranio. Policija je priopćila da je nakon toga nekoliko kilometara od Newcastlea vatrenim oružjem teško ranio 42-godišnjeg policajca koji je sjedio u patrolnom automobilu.

U mnogim porukama koje je ostavljao policiji Moat je poručio kako ga se ne moraju bojati građani, nego policija. Također je rekao kako ne namjerava stati dok ne umre. 'Lovili su me godinama, a sada je moj red', poručio je tada Moat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene