Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brakorazvodna parnica

Jedna od najvećih u povijesti: Milijarder mora supruzi isplatiti 583 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonski trgovac naftom i plinom mora bivšoj supruzi platiti 583 milijuna dolara ili 41,5 posto svog bogatstva, u jednoj od najvećih brakorazvodnih parnica u povijesti Engleske.

Šezdesetjednogodišnjak, čiji identitet nije objavljen, upoznao je 44-godišnju suprugu 1989. u Moskvi gdje je studirala, a vjenčali su se četiri godine poslije, stoji u dokumentima suda u Londonu.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Muškarac rođen na Kavkazu zaradio je golemo bogatstvo u ruskom energetskom sektoru, prodavši 2012. udio u svojoj kompaniji za 1,37 milijardi dolara.

Njegova supruga porijeklom iz istočne Europe koja je u braku bila kućanica, postala je britanska državljanka 2000. i podizala dvoje djece u Surreyu južno od Londona.

Ona je rekla da je suprugova imovina vrijedna više od milijarde dolara "stečena u dugom braku uz jednak doprinos obiju strana bogatstvu obitelji", stoji u presudi.

Dodala je kako joj je kuća u Londonu potrebna da bi bila blizu dvojici sinova, a vila na jugu Francuske da bi ih mogla viđati tijekom ljetnih praznika.

Sudac je u sklopu nagodbe ženi dodijelio i luksuzni automobil Aston Martin vrijedan 300.000 funti te zbirku moderne umjetnosti procijenjenu na 90 milijuna funti.

Bivši muž, koji ima doživotnu dozvolu boravka u Britaniji, nije osporavao odluku suda, ali je tvrdio da je ipak više od bivše supruge pridonio obiteljskom bogatstvu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene