Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htio kopirati stravu iz 2013.

Tinejdžer osuđen na 22 godine zatvora zbog nakane zvjerskog ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski tinejdžer Brusthom Ziamani osuđen je u petak na 22 godine zatvora zbog zavjere s ciljem da jednom vojniku u Londonu odrubi glavu, namjeravajući tako imitirati brutalno ubojstvo nožem vojnika Leeja Rigbija, kojega su 2013. ubila dva radikalna islamista.

Brusthom Ziamani, preobraćenik na islam iz Camberwella u jugoistočnom Londonu, uhićen je u kolovozu prošle godine, kad mu je bilo 18 godina, a kod sebe je, zamotane u crnu islamsku zastavu, imao 30 centimetara dugačak nož i čekić.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Ziamani je svoj bivšoj djevojci nekoliko sati prije uhićenja rekao da namjerava odsjeći glavu jednom vojniku na ulicama prijestolnice.

VIDEO Krvoproliće nasred ulice: Likvidirane tri manekenke usred bijela dana

Njegova objava na Facebooku i SMS poruke pokazale su da je Ziamani, danas devetnaestogodišnjak, "u potpunosti usvojio izopačenu interpretaciju Kurana, što je obilježje fanatičnih islamskih terorista", rekao je sudac Timothy Pontius izričući presudu.

"Da optuženi 19. kolovoza nije uhićen, on bi u roku od najviše nekoliko sati čekićem i nožem proveo u djelo svoju jasno izrečenu namjeru... što bi rezultatiralo još jednim činom užasavajućeg divljaštva na ulicama Londona".

Ziamani je opetovano izražavao divljenje Michaelu Adebolaju i Michaelu Adebowaleu, britanskim obraćenicima na islam koji služe doživotne kazne zatvora zbog brutalnog ubojstva Leeja Rigbyja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene