Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Daily Telegraph

Borba protiv terorizma: Britanci uvježbavaju Libijce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici elitne britanske postrojbe Special air service već šest mjeseci uvježbavaju skupinu libijskih specijalaca za protuterorističku borbu, piše britanski dnevnik Daily Telegraph.

Pozivajući se na izvore bliske SAS-u list tvrdi da je u to uključena skupina između četiri i 14 instruktora s britanske strane, a da je sve utvrđeno tajnim sporazumom dviju vlada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti" Slika nije dostupna Narednici ponosni SAS-ov snajperist s tri metka spasio stotine života

Ministarstvo obrane u Londnu odbilo je komentirati ove informacije, ali je ministarstvo obrane na upit drugog dnevnika, Daily Maila, potvrdilo da Velika Britanija 'trenutno surađuje s Libijom na području obrane'.

Daily Telegraph navodi da je sporazum o suradnji na području protuterorističke borbe potpisao početkom 2009. premijer Gordon Brown, ali da ga je pripremila još 2004. vlada Tonya Blaira.

Pripadnici SAS-a, piše list, nisu dobro primili novu zadaću jer drže da su libijske vlasti bile te koje su poticale terorizam i odgovorne su za neke od najubitačnijih napada poput onoga kad je u postavljanju bombe u Pan-Amov zrakoplov poginulo 270 osoba u zraku i na tlu Lockerbya u Škotskoj.

Britanski specijalci su posebno ogorčeni jer moraju surađivati s vladom koja je dugo financijski i oružjem podržavala Irsku republikansku armiju protiv koje su se pripadnici SAS-a godinama uz velike žrtve borili u Sjevernoj Irskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene