Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljen kako vrijeđa

Britanski premijer snimljen kako vrijeđa staricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordon Brown se osjeća 'posramljeno' nakon što je snimljen kako je umirovljenicu, s kojoj je malo prije razgovarao, nazvao 'ženom punom predrasuda'.

65-godišnja Gillian Duffy ga je izazvala zbog nekoliko pitanja uključujući i imigraciju. Kada je ušao u auto, zaboravio je da na sebi još uvijek nosi mikrofon i rekao je:'Ovo je bila katastrofa. Nikad me nisu smjeli staviti u društvo te žene. Čija ideja je to bila? Ovo je smiješno... Ona spada u netrpeljive žene'. Kasnije ju je posjetio u njenoj kući u Rochdaleu kako bi joj se ispričao. 'Ako želite, ja sam pokajnik grešnik. Ponekad kažete stvari koje niste namjeravali reći. Ponekad kažete nešto pogreškom, a ponekad kažete i stvari koje ubrzo zatim želite ispraviti. Napravio sam pogrešku, ali moram reći da razumijem i njenu brigu o svemu što mi je pričala. Ja sam jednostavno krivo razumio neke riječi koje je ona koristila.', rekao je Brown.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brownov Forum Predsjednik i premijerka pozvali Amerikance na ulaganje u Hrvatsku Slika nije dostupna Trgovina i ulaganje Dubrovnik: Počinje Brownov forum

Snimka je Brownu puštena tijekom intervjua na BBC-u, a on ju je slušao s čelom naslonjenim na ruke. Odmah je nazvao Gillian kako bi joj se i tada ispričao. Nakon što je čula Brownov komentar, Gillian je rekla: 'Jako sam uzrujana. On je obrazovana osoba. Zašto je rekao nešto takvo? On bi trebao voditi zemlju, a običnu ženu poput mene, koja mu je prišla i pitala ga pitanja koja bi ga i većina ljudi pitala, tako naziva.... Samo porez, porez, porez i to sljedećih 20 godina kako bi se riješili nacionalnog duga, i on mene naziva netrpeljivom', rekla je udovica, koja ima kćer i dvoje unučadi, a prije mirovine radila je s djecom koja imaju posebne potrebe.

Prije susreta s Brownom, rekla je novinarima da je dugogodišnji laburistički glasač i da Browna smatra 'jako dragim'. Ne zna se kakav će učinak ovaj incident imati na glasače. On je poslao i e-mail članovima Laburističke stranke i ispričao im se zbog mogućeg efekta na izbornu kamapanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene