Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar potrošač

Britanski ministar nesklon Hrvatskoj muljao s državnim novcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši britanski ministar za Europu Denis MacShane prijavljen je policiji zbog sumnje u nezakonito trošenje novca britanskih poreznih obveznika.

MacShane je hrvatskoj javnosti poznat po tome što je svojedobno zagovarao blokadu hrvatskog puta prema EU-u zbog navodnog skrivanja generala Ante Gotovine,

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Nadležni odbor britanskog parlamenta pozvao je policiju da ispita troškove MacShanea, zastupnika Laburističke stranke, koji je među ostalim prijavio da je u tri godine kupio osam laptopa, a 8.000 funti iz proračuna platio tvrtki svojega brata, prenosi tisak.

>> I Britanija svoje građane upozorava na opasnost od terorizma

Dok traje policijska istraga, Laburistička stranka suspendirala je MacShanea, poznatog po tome što se kao ministar u britanskoj vladi 2004. zauzimao da Europska komisija ne da pozitivno mišljenje o kandidaturi Hrvatske za članstvo u EU dok se ne riješi slučaj tada odbjegloga generala Ante Gotovine.

Održavao korak s tehnologijom

Prema pisanju Daily Maila, MacShane je prošle godine u troškove svog zastupničkog rada prijavio osam laptopa vrijednih oko 6.000 funti te tri digitalne kamere tvrdeći da su mu bili potrebni kako bi 'održavao korak s modernom tehnologijom'.

Također je podnio račune za usluge 'istraživanja i prijevođenja' koje je proveo Europski institut za politiku koji kontrolira MacShaneov brat Edmund Matyjaszek, navodi list.

Financial Times prenosi izjavu MacShanea kojemu je ured bio u garaži u njegovu domu u Rotherhamu u Yorkshireu.

'Odbor me je informirao da je pisao policiji u vezi s istragom o prijavi koja je protiv mene podnijeta u lipnju 2009. Žaleći zbog takvog razvoja događaja, naravno da ću potpuno surađivati s policijom kao što sam surađivao i s odborom. Nemam daljnjih komentara', rekao je MacShane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene