Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'I dalje su dobrodošli'

PORUKA IZ BRITANIJE 'Europljani mogu ostati, ako mogu i Britanci u EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija nakon izlaska iz Europske unije ne bi trebala europskim državljanima jamčiti pravo na ostanak u državi ako ne dobije jednaka recipročna obećanja iz drugih država EU-a, izjavio je britanski ministar imigracije u ponedjeljak.

Status stranih državljana koji žive u Britaniji, kao i Britanaca koji žive u drugim državama EU-a, postao je predmet političkih sukoba nakon što je Velika Britanija izašla iz te zajednice 28 država koja jamči slobodu kretanja radnika.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Brexit - 2 Trenutak za povijest Čudo na Badnjak za sve građane Velike Britanije: Brexit saga napokon završena, postignut konačan dogovor s EU-om

"Govori se da će britanska vlada državljanima EU-a u potpunosti jamčiti pravo da ostanu u državi", rekao je ministar imigracije James Brokenshire u parlamentu.

"To ne bi bilo mudro bez paralelnog obećanja europskih vlada da će isto to učiniti za britanske državljane koji žive u njihovim državama", dodao je.

Brokenshire je istaknuo da su državljani EU-a i dalje dobrodošli u Britaniji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene