Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski general

"Koalicija ubija džihadiste brže nego što ih IS stvara"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ubijamo pripadnike IS-a brzinom koja je za njih neizdrživa", rekao je britanski general Rupert Jones, zamjenik zapovjednika koalicijskih snaga u Iraku.

Američka koalicija ubija militante Islamske države (IS) puno brže nego što ih ta skupina može nadomjestiti, izjavio je u utorak britanski general Rupert Jones, ustvrdivši da je do kolovoza prošle godine više od 45.000 džihadista ubijeno u zračnim udarima koalicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uglavnom krive IS, no... Pentagon priznao: Ubili smo najmanje 105 civila u bombardiranju Mosula Slika nije dostupna Stala bitka za Mosul Koalicija i SAD odgovorni za najveće stradavanje civila od početka rata protiv IS-a

Iračke snage uz potporu SAD-a nastavile su u utorak svoju ofenzivu u Mosulu, gdje se nalazi nekoliko tisuća militanata IS-a, uključujući mnoge koji su došli iz zapadnih zemalja kako bi im se pridružili.

"Ubijamo pripadnike IS-a brzinom koja je za njih neizdrživa", rekao je general Jones, zamjenik zapovjednika koalicijskih snaga.

"Neprijatelj ne može izdržati i gubi teritorij, gubi bitke", kazao je.

Jones je izjavio da borbe neće biti gotove kada padne Mosul ili Raka u Siriji, ali da će to biti početak kraja.

"Neizbježnost njihova uništenja postalo je samo pitanje vremena", istaknuo je dodajući da je vodstvo IS-a sada većinom usredotočeno na preživljavanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene