Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmišljaju o sudu

Britanska vlada 'razočarana' rezultatom islandskog referenduma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska vlada 'razočarana' je rezultatom islandskog referenduma o posljedicama stečaja banke Icesave i ispituje mogućnosti obraćanja sudu radi povrata iznosa koje potražuje London, rekao je u nedjelju drugi čovjek ministarstva financija.

'Pokušali smo postići rješenje pregovaranjem s Islandom' ali je 'taj sporazum sada odbačen'. 'To je razočaravajuće', izjavio je Danny Alexander na BBC-ju. 'Razmotrit ćemo situaciju s našim međunarodnim partnerima, počevši od Nizozemske', koji također traže od Islanđana povrat 3,9 milijardi eura. 'No, čini se da će ta afera sada završiti pred sudom', dodao je on.

'U tijeku je već sudski postupak u okviru Europskog gospodarskog prostora', naglasio je on, i 'vidjet ćemo kako ćemo mu se priključiti'.

Islanđani su jasno na referendumu odbacili sporazum o povratu 3,9 milijardi eura koje potražuju London i Den Haag nakon stečaja banke Icesave 2008., dovodeći u nezgodan položaj vladu u Reykjaviku. (Hina)

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše" Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene