Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenja 'ranije planirana'

Policija u Engleskoj privela dvojicu tinejdžera, sumnjaju da su planirali terorističke napade

Britanska policija, ilustracija (Foto: AFP)
Britanska policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Policija je u četvrtak na jugoistoku Engleske privela dva petnaestogodišnjaka zbog sumnje da su "planirali terorističke napade", sugerirajući kako su bili simpatizeri "radikalne desnice".

Dječake je uhitila protuteroristička policija u njihovim domovima u lučkom gradu Ramsgateu nakon čega su odvedeni u policijsku postaju na ispitivanje, rekla je policija iz Kenta u izjavi.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..."

Detektiv Nigel Doak iz jugoistočne jedinice protuterorističke policije rekao je kako su uhićenja "ranije planirana i temeljena na informacijama obavještajnih službi te kako nije bilo neposredne opasnosti za javnost".

"Cilj nam je riješiti se svih ideologija koje predstavljaju prijetnju za javnu sigurnost", tvrdi Doak. "Prijetnje radikalnih desničara tretiramo jednako kao i svaku drugu vrstu opasnosti". Iz policije nisu dali dodatne detalji oko uhićenja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene