Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presnimili oko 3.000 fotografija

Britanska policija hvata nasilnike pomoću smartphonea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija presnimila je gotovo 3.000 fotografskih snimaka na aplikaciji spamrtphonea i pozvala građane da joj pomognu u identificiranju nasilnika za koje se sumnja da su u ljeto prošle godine sudjelovali u neredima u Londonu.

Londonska policija je presnimila 2.880 snimaka nadzornih kamera na aplikaciju i zamolila građane da ih pozorno pogledaju i dojave joj ime i adresu svake prepoznate osobe. "Ovo je velika prilika za građane da nam pomognu u suzbijanju delinkvencije i dovedu nas do onih za kojima traga pravosuđe", rekao je policijski načelnik Mark Rowley.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

>> Neredi u Londonu: Razjarena rulja napala policiju i palila aute

"Pozivamo Londončane da svakog tjedna pregledaju snimke jer će se aplikacija redovito popunjavati novim snimkama", dodao je. "To je sjajan način da nam građani Londona pomognu u borbi s delinkventima". Organizacije za ljudska prava kritiziraju pretjeranu uporabu videonadzora u Velikoj Britaniji. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene