Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ljeto

Britanska kraljica zove Trumpa u posjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska kraljica Elizabeta pozvat će novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa u državni posjet Velikoj Britaniji sljedeće godine, čime će pokušati učvrstiti odnose između dviju država, objavio je u nedjelju The Sunday Times.

Citirajući dva ministra i službenika bliskog premijerki, list piše kako će uskoro započeti razgovori između britanskih dužnosnika i Trumpovog tima kako bi se dogovorio posjet u lipnju ili srpnju iduće godine.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Donald Trump (Foto: AFP) Nepredvidljivi predsjednik Trumpov posjet zemlji koja nikad nije bila ovisnija o njemu: "Čim ode, zaboravit će zbog čega je dolazio"

Velika Britanija je odlučna u ponovnoj izgradnji "posebnog odnosa" sa SAD-om u vrijeme izlaska iz Europske unije koji će obilježiti budućnost te otočne države.

Donald Trump je tijekom njihovog prvog telefonskog razgovora pozvao premijerku Theresu May da ga posjeti što je prije moguće, objavio je ured premijerke. Njezini pomoćnici otkrivaju kako još nije određen datum za to putovanje.

Sunday Times piše kako se britanska vlada nada da će službeni posjet biti "tajno oružje" za učvršćivanje odnosa s Trumpom nakon što je glavni zagovornik Brexita Nigel Farage ranije ovog mjeseca bio prvi britanski političar koji se susreo s novim američkim predsjednikom.

Te novine dodaju kako je May prošlog tjedna rekla da je Trump otkrio kako je njegova majka Škotkinja "velika obožavateljica" kraljice Elizabete. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene