Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanija uspostavila novu zonu nadzora zbog slinavke i šapa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski dužnosnici u nedjelju su rekli da su uspostavili novu zonu nadzora u južnoj Engleskoj zbog mogućeg novog slučaja bolesti slinavke i šapa.

U izjavi objavljenoj na internet stranicama britanskog ministarstva okoliša, prehrane i poljoprivrede kaže se da je na području oko Petersfielda, oko 90 kilometara jugozapadno od Londona, uspostavljena nadzorna zona od 3 kilometra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaustavljena epidemija slinavke i šapa u Velikoj Britaniji Slika nije dostupna Brown: Zaustavljeno širenje slinavke i šapa

Ministarstvo kaže da je ta mjera poduzeta iz predostrožnosti nakon veterinarske procjene i dodaje da se laboratorijska testiranja nastavljaju.

Uz slinavku i šap, ministarstvo je u nedjelju priopćilo da je virus bolesti plavog jezika koji je pronađen u istočnoj Engleskoj identičan onome u dijelovima sjeverne Europe. 

Zasad se u Britaniji ne govori o epidemiji te bolesti dok daljnji testovi ne potvrde da se virus širi.

"To je soj koji je od 2006. pronađen u Belgiji, Francuskoj,
Njemačkoj, Luksemburgu i Nizozemskoj", kaže se u priopćenju.

Mjesta na kojima je virus otkriven su pod kontrolom, a obavljaju se daljnji epidemiološki testovi kako bi se procijenila situacija, objavilo je ministarstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene