Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanija: Stupanj pripravnosti smanjen s najvišeg na visoki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova Velike Britanije u srijedu je smanjilo stupanj državne pripravnosti s donedavnog "najvišeg" na "visoki" stupanj, izvijestivši kako prijetnja od terorističkih napada na tu zemlju više nije neposredna ili neizbježna.

"Visok" stupanj pripravnosti znači da je mogućnost napada "vrlo vjerojatna", a kada je stupanj pripravnosti "najviši" znači da je ona neposredna.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!"

"Danas je Centar za analizu terorističkih napada donio odluku o izmjeni stupnja državne pripravnosti s najvišeg na visoki. Informacije kojima raspolažemo pokazuju da nema neposredne opasnosti od napada", kazala je ministrica unutarnjih poslova Jacqui Smith.

"Unatoč smanjenom stupnju razine pripravnosti, prijetnja protiv Velike Britanije nije u potpunosti nestala. I dalje je realna i ozbiljna te vas ponovno pozivam da budete iznimno oprezni", pozvala je Smith stanovnike te zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene