Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanija: Podignute optužnice za ubojstvo 11-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 17-godišnjeg mladića podignuta je jučer optužnica da je koncem kolovoza 2007. u Liverpoolu ubio 11-godišnjaka iz vatrenog oružja, što je zaprepastilo britansku javnost, objavilo je državno tužiteljstvo na tiskovnoj konferenciji.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s policijom u Merseysideu, Helen Morris iz ureda državnog tužitelja dodala je da su još četiri osobe optužene u okviru tog ubojstva za sudioništvo u zločinu: riječ je o dvojici muškaraca od 24 i 25 godina i dvije mlađe osobe čiji spol nije poznat, od kojih je jedna optužena i za posjedovanje vatrenog oružja.

Pročitajte i ovo Gradsko parkiralište Neradni dan Doznali smo hoće li se na dan izbora naplaćivati parking, onima koji auto ostave gdje ne smiju ne piše se dobro Policija provodi pojačan nadzor u prometu U Zagrebu Policija upala na car meet i podijelila kazne: Ovakve situacije mogu biti opasne

Policajci su u utorak ujutro uhitili jedanaest osoba, a dvanaestu jučer. 

Rhys Jones (11) ubijen je 22. kolovoza 2007. navečer, na parkiralištu puba u četvrti Croxteth kada se vraćao s nogometnog treninga. Mlađa osoba na biciklu, s kapuljačom navučenom preko lica, ispalila mu je metak u vrat, kako navodi policija. 

>> Dva tinejdžera ubila 11-godišnjeg dječaka

>> Cijeli Anfield pjevao 'You'll never walk alone' za roditelje ubijenog dječaka

Policija je nakon toga uhitila dvadesetak osoba, ali sve dosad nije bilo optužnica. Policija je tada izjavila da je Rhys zacijelo bio nesretna žrtva u obračunu suparničkih bandi.

Ubojstvo koje je zaprepastilo Britance, pokrenulo je raspravu o porastu broja banda u većim gradovima u zemlji, koje okupljaju sve mlađe članove. Između siječnja i kolovoza 2007. samo je u britanskoj prijestolnici ubijeno petnaestak tinejdžera iz vatrenog i iz hladnog oružja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene