Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđujuće izvješće

Britanija pod paljbom kritičara jer shizofreničare prečesto smješta u 'ludnice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski zdravstveni djelatnici sasuli su paljbu po praksi kojom se shizofreničari u toj zemlji često smještaju u 'ludnice', čime im se stanje samo pogoršava.

Pacijenti u Velikoj Britaniji koji boluju od shizofrenije često se smještaju u 'ludnice' zbog čega im se stanje češće pogorša nego što im bude bolje, tvrde u srijedu zdravstveni djelatnici.

Pročitajte i ovo Klinika za psihijatriju Zapadniji od Zapada Zagrebačka klinika iznenadila europske forenzičare: "Ovdje ljudi imaju topliji, ljudski pristup" Ilustracija Bez ozljeda Šokantni prizori u Dalmaciji: Pobjegao s psihijatrije pa gol skakao po trajektu i skočio u more

U osuđujućem izvješću o tretmanu mentalno oboljelih u Velikoj Britaniji, stručnjaci navode 'katastrofalne propuste' u liječenju oboljelih i 'sramotne' standarde skrbi na odjelima za mentalno bolesne.

>> Zbog komentara na Facebooku smjestili ga na psihijatriju!

'U ovoj zemlji shizofreniju izjednačuju s luđakom sa sjekirom', kazao je Robin Murray, stručnjak s Instituta za psihijatriju. Prema njegovim riječima, Britanija bi se morala po tom pitanju ugledati na Švicarsku, Nizozemsku i Dansku gdje se shizofreni pacijenti upućuju na tretman u mirno i brižno okruženje i gdje se nepotrebno ne troše goleme količine novca na mjere sigurnosti u mentalnim ustanovama.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), shizofrenijom je u svijetu pogođeno oko 24 milijuna ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene