Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popunjavanje mjesta

Britanija: Anti-EU stranka pobijedila konzervativce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska anti-EU stranka dobila je više glasova od vladajućih konzervativaca na dvama izborima za popunjavanje upražnjenih mjesta u parlamentu, što je posljednji znak da je stranka premijera Davida Camerona suočena s prijetnjom desnice.

Britanska stranka za neovisnost (UKIP) uživa rast popularnosti otkako su neki birači naklonjeni desnici izgubili iluzije koje su imali u svezi s konzervativno-liberalno demokratskom koalicijom u kontekstu upornih ekonomskih problema.

>> Zbog viših poreza u Britaniji 'nestalo' dvije trećine milijunaša

Rezultati su pokazali u petak da je glavna oporbena Laburistička stranka, kao što se i očekivalo, osvojila tri mjesta - Croydon North, Middlesbrough i Rotherham. Međutim, najupečatljivije je to da je UKIP bio drugi i u Rotherhamu i Middlesbroughu, dok su dvije vladajuće koalicijske stranke pretrpjele poraz.

Konzervativci su bili peti u Rotherhamu, dok je Liberalno demokratska stranka bila tek osma. (Hina)

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Slika nije dostupna Nastavljaju tražiti podršku Neuspjeh Obaminih napora da okupi koaliciju: Britanski parlament protiv napada na Siriju

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene