Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanci neće optužiti Berezovskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski tajkun Boris Berezovsky saznao je da u Britaniji neće biti podignuta optužnica zbog komentara koje je dao u razgovoru za novine u kojem se čini da poziva na nasilno rušenje ruske vlade.

Berezovsky, bliski saveznik ubijenog bivšeg agenta KGB-a Aleksandra Litvinenka, našao se pod istragom Scotland Yarda nakon razgovora za list Guardian u kojem je zagovarao uporabu 'sile' kako bi se svrgnulo predsjednika Vladimira Putina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacio optužbe Putin tvrdi da nije otrovao Navaljnog novičokom: "Instruktori CIA-e rade u ovome trenutku s njime" Slika nije dostupna Berezovski: 'Ne potičem na nasilje'

'Zaključili smo da je ukazivao na građanski neposluh kao model koji on zagovara. To nije zagovaranje terorističkog nasilja', rekla je Susan Hemming, načelnica odjela tužiteljstva za borbu protiv terorizma.

'Nije moguće promijeniti ovaj režim demokratskim sredstvima', izjavio je Berezovsky za novine. 'Nije moguće ostvariti promjenu bez sile, pritiska'.

Berezovsky je rekao da već financira puč koji vodi unutarnji Putinov krug u Kremlju. Kasnije je dao izjavu da ne zagovara ili podupire nasilje. Ruske su vlasti zbog navedenih komentar digle optužnice protiv Berezovskog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene