Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Singapurski zakon

Britanac uhićen jer je objavio knjigu o smrtnim kaznama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Singapurske vlasti uhitile su britanskog autora Alana Shadrakea, zbog optužbi za klevetanje i nepoštivanje suda.

Shadrake je uhićen samo dan nakon objavljivanja knjige o smrtnim kaznama u tom gradu-državi. Uhićen je tijekom jučerašnjeg dana u hotelu te će biti zadržan u policiji sve do završetka istražnih radnji, obznanilo je glasnogovorništvo singapurske policije.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Shadrake je 3. srpnja redakciji agencije Reuters poslao email, u kojem se nazvao 'britanskim slobodnim novinarom i književnikom', te obznanio kako planira objaviti svoju knjigu 'Once a jolly hangman: Singapore justice in the dock', u samom Singapuru. Lokalni list Straight Times piše kako je 75-godišnji Shadrake u svojoj knjizi od 219 stranica iznio neke od visoko profiliranih slučajeva sudskih slučajeva u Singapuru, koji su završili smrtnom presudom. U knjigu je uključen i intervju s nekadašnjim singapurskim izvršiteljem smrtnih kazni, Darshanom Singhom.

Ubojstva u Singapuru se smrtno kažnjavaju primjerice ubojstva i šverc droge, a njihova stopa kriminala najmanja je u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene