Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostala mu trauma

Za ozljedu nožnog palca dobio odštetu od 785.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački centar u Nottinghamu, Velikoj Britaniji, plaća veliku odštetu nakon što je jedan kupac ondje ostao bez nožnog prsta – zbog kvara na pokretnim stubama.

Michael Reddington (27), pokušao je izvući nogu, ali kada je došao do vrha stepenica, prsti su mu bili stisnuti između stepenica i platforme eskalatora, zbog čega je krv 'šikljala na sve strane'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kažnjena je Kirurginja amputirala pacijentu krivu nogu: "Jednostavno ne znam zašto" Slika nije dostupna BIZARAN RAZLOG Zbog korone sve je veći broj ozlijeđenih na pokretnim stepenicama, znate li zašto?

Reddingtoon je slučajno stavio nogu na mjesto na kojem je nedostajao dio stepenice kojeg nije odmah primijetio zbog lošeg osvjetljenja u centru.

Ovaj nemili incident dogodio se 15. ožujka 2012., a sada je sud presudio da mu trgovački centar mora isplatiti odštetu. Stroj mu je odsjekao nožni palac, slomio kosti na drugom i trećem prstu te ogrebao četvrti.

U pomoć su mu priskočili drugi kupci, a iz mehanizma eskalatora izvukli su ga vatrogasci. 'Taj dan u ožujku 2012. bit će mi uvijek u sjećanju. Bilo je kao u horor filmu. Ostao sam bez palca, krvi je bilo posvuda, stršala mi je kost, bilo je mesa posvuda. Ljudi su plakali, neki su se gotovo onesvijestili', ispričao je Reddington.

Tek je sada trgovačkom centru stigla kazna da plati 75.000 funti (oko 785.000 kuna). Mladić kaže da je proteklih godina bio u teškom psihičkom stanju zbog ovoga što mu se dogodilo. 'Dugo mi je trebalo da se pomirim s ovim što mi se dogodilo, a još i danas imam grozna sjećanja na taj događaj', kazao je. Morao je ponovno naučiti hodati, a i danas osjeća bol.

Voditelji centra priznali su optužbe da su izložili posjetitelje centra nepotrebnom riziku kada nisu održavali eskalator koji nije prošao pregled gotovo dvije godine prije nesreće, piše Express.uk.

'Mogla je ovo biti mnogo ozbiljnija ozljeda, moramo razmisliti što bi se dogodilo da se umjesto noge odraslog muškarca ondje našlo dijete, ozljeda bi bila mnogo teža', rekao je na suđenju sudac Andrew Hamilton.

Tvrtka se ispričala, dobila novčanu kaznu i obećala da će više računa voditi o pokretnim stepenicama kako se ovakvi incidenti više ne bi događali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene