Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozivne naprave kućne izrade

Britanac optužen za posjedovanje eksploziva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesettrogodišnji Britanac u Londonu je na temelju protuterorističkog zakona službeno optužen za posjedovanje eksplozivnih naprava kućne izrade i nacističke literature.

Neil Christopher Lewington iz Readinga uhićen je 30. listopada na kolodvoru u Lowestoftu, u Suffolku, na istoku Engleske, kada je policija kod njega pronašla eksplozivnu napravu.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak i Zdravko Vladanović - 2 Traje javno savjetovanje Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada: Hoće li stanarima olakšati ili otežati život? Mreža mladih traži ocjenu ustavnosti - 2 Uz podršku oporbenih zastupnika Mreža mladih ide na Ustavni sud: "Bez stranačke iskaznice mladi nemaju pravo da se njihov glas čuje"

Lewingtona, koji je na lokalnoj razini optužen zbog posjedovanja predmeta koji mogu uzrokovati štetu, u subotu je oslobodio sud u Lowestoftu, ali ga je odmah zatim uhitio Scotland Yard.

Sud u Westminsteru u Londonu službeno ga je optužio po jedanaest točaka, od kojih se deset odnosi na protuteroristički zakon. Zadržan je u pritvoru u očekivanju prvog ispitivanja na sudu u Old Baileyu, u središtu Londona, najavljenog za 28. studenoga.

Lewingtona se tereti za posjedovanje dviju eksplozivnih naprava kućne izrade, sedam satnih mehanizama i više paketića natrijeva klorata - sredstva za uništavanje korova koje se rabi za izradu eksploziva, prema Scotland Yardu.

Tereti ga se i za posjedovanje dokumenata koji se mogu iskoristiti za pripremu, planiranje i izvođenje terorističkih akcija, ističe britanska policija, dodajući da je među dokumentima pronašla i priručnik namijenjen britanskim pripadnicima SS-a, nacističkih postrojba iz doba Drugoga svjetskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene