450522
450522
450522
450522
450522

BEZ KOMPROMISA Četiri države najavljuju veto na Brexit, osim ako...

  • , 17.09.2016., 17:41
  • Autor:
  • komentara

Ujedinjenom Kraljevstvu potrebna je suglasnost svih članica za istupanje iz EU. Višegradska skupina mogla bi im pomrsiti planove.

 
 
 
 
Šefovi zemalja Višegradske skupine (Foto: AFP)
Šefovi zemalja Višegradske skupine (Foto: AFP)

Slovački premijer Robert Fico u današnjem je intervju jasno pokazao što njegova zemlja i ostale tri članice Višegradske skupine (Mađarska, Češka i Poljska) očekuju od pregovora o Brexitu.

'Što se tiče zemalja Višegradske skupine, nema kompromisa. Ako neće biti garancija da će naši ljudi koji žive i rade u Velikoj Britaniji biti izjednačeni s ostalim građanima, stavit ćemo veto na bilo koji dogovor između Velike Britanije', rekao je Fico u intervjuu za Reuters.

Ovo bi moglo dodatno zakomplicirati pregovore o istupanju Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije jer jedan od zahtjeva s britanske strane lako moguće će biti i ograničenje tržišta rada za državljane ostalih zemalja članica.

Podsjetimo, da bi izlazak neke zemlje iz EU bio okončan, potrebna je suglasnost svih ostalih zemalja članica.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se