Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazale brojke

Stanovnici Britanije istražuju mogućnost irskog državljanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabilježen je rast broja pretraga oko mogućnosti prijave za irsku putovnicu među stanovnicima Velike Britanije nakon što su na referendumu odlučili napustiti Europsku uniju, pokazale su u petak brojke na Googleovoj tražilici.

"U Velikoj Britaniji je zabilježen rast od 100 posto u broju pretraga 'dobivanje irske putovnice' nakon što je izglasan Brexit", objavio je na Twitteru Google Trends.

Pročitajte i ovo Scene s prosvjeda (Foto: Screenshot) Revoltiranost raste Rekordna 4 milijuna potpisa za peticiju: Započeo prosvjed protiv Brexita, deseci tisuća ljudi na ulicama Londona Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 5 Zahtjevi se udvostručili Posljedice Brexita: 100.000 Britanaca odlučilo zatražiti irsku putovnicu da bi i dalje ostali državljani EU-a

Do petka poslijepodne zabilježen je rast i drugih pretraga vezanih za irske putovnice.

"Obnavljanje irske putovnice" narastao je za 650 posto, "irski ured za putovnice" 400 posto, "irska ambasada putovnice" za 200 posto, a "irska putovnica" za 190 posto.

Milijuni Britanaca irskog su porijekla, a svatko čiji su djedovi i bake ili roditelji rođeni u Irskoj, članici Europske unije, može steći državljanstvo te zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene