Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iduća faza pregovora

Brexit: Prijelazno razdoblje za Veliku Britaniju predloženo do kraja 2020.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija je u srijedu preporučila da prijelazno razdoblje od izlaska Velike Britanije iz EU-a do stupanja na snagu novog sporazuma o budućim odnosima najkasnije završi 31. prosinca 2020. godine, kada istječe i sadašnje sedmogodišnje proračunsko razdoblje EU-a.

"Prijelazno razdoblje potrebno je vremenski jasno i precizno odrediti, a Komisija preporučuje da ono traje najduže do 31. prosinca 2020.", objavila je Komisija, koja je u srijedu predstavila nacrt pregovaračkih smjernica za sljedeću fazu pregovora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar

Prijelazno razdoblje trebalo bi omogućiti britanskom gospodarstvu da se prilagodin novim okolnostima nakon Brexita.

Prijelazno razdoblje po preporuci Europske komisije trajalo bi 21 mjesec, dok je Velika Britanija tražila da traje oko dvije godine.

Velika Britanija postat će treća zemlja 30. ožujka 2019. i nakon toga više neće biti zastupljena u institucijama, agencijama, tijelima i uredima Unije.

Preporučen datum isteka prijelaznog razdoblja poklapa se s istekom sadašnjeg sedmogodišnjeg proračunskog okvira za razdoblje 2014-2020.

Pregovori o prijelaznom razdoblju trebali bi početi sljedeći mjesec. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene