Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivše uporište trgovaca drogama

Brazilska vojska u mirovnoj misiji u favelama Rio de Janeira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska vojska namjerava organizirati mirovnu misiju u favelama Rio De Janeira, bivšim uporištima trgovaca drogom, koje je odnedavno okupirala policija, izvijestio je ministar obrane Nelson Jobim.

Vojska je poduprla lokalnu policiju u nedavno provedenim operacijama zauzimanja siromašnih dijelova grada i njihova 'čišćenja' od trgovaca drogom. Riječ je o 'održavanju reda i mira' u problematičnim četvrtima grada, dok se ondje u potpunosti ne rasporede policijske snage. Tim će četvrtima patrolirati vojne mirovne snage i nadzirati ih, a policija će biti zadužena za uhićenja, rekao je Jobim.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Slika nije dostupna Sukob s policijom FOTO Žestoka pobuna u Copacabani nakon smrti u faveli!

>> Brazilske vlasti preuzele nadzor u favelama

Prvobitno je bilo planirano da vojna misija u favelama traje sedam mjeseci, no duljina njihova boravka ondje ovisit će o razvoju situacije, izvijestile su vlasti. Brazilci vode mirovnu misiju na Haitiju od 2004. Sada će u Riju iskoristiti ondje stečena iskustva, s ciljem uspostavljanja mira u urbanim područjima zemlje u kojima vlada nasilje.

Ovo je prvi put da brazilska vojska raspoređuje mirovne snage na vlastitu teritoriju. 28. studenoga 2.600 vojnika i pripadnika specijalne policije, u manje od dva sata zauzelo je kompleks Alemao, dio koji čini 15 favela, a kojima su 20 godina vladali trgovci drogom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene