Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Opovrgnula glasine

Bratušek tvrdi da nije odustala od kandidature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica slovenske vlade Alenka Bratušek zanijekala je u srijedu da je odustala od kandidature za potpredsjednicu Europske komisije zaduženu za energetsku uniju, ustvrdivši da je riječ o glasinama i nastavku jednomjesečne kampanje koja se protiv nje vodi iz Slovenije.

"Pokretačka snaga tih pritisaka dolazi na žalost iz Slovenije, od onih koji se nadaju da će nakon mog pada sami doći do kandidature za Europsku komisiju", izjavila je Bratušek a prenosi poslije podne ljubljanski list Delo.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

Bratušek tvrdi da je riječ o "niskim udarcima" koje teško podnosi, a kao primjer navodi tvrdnje da je protueuropski usmjerena. Slovenslka demokratska stranka (SDS) pokušala je to dokazati puštanjem u optjecaj preko društvenih mreža snimke na kojoj Bratušek pjeva pjesmu "Bandiera rossa", koja veliča komunizam.

Bratušek pak tvrdi da je riječ o pjesmi "talijanskog radničkog pokreta" koja se u Sloveniji često pjeva na proslavama.

Bivša predsjednica slovenske vlade također je poručila da je žalosna zbog optužaba u kojima se njezinu navodnu "protueuropsku" orijentaciju dokazuje time da se kao predsjednica vlade protivila dolasku "trojke", lani kad je država bila u teškoj financijskoj situaciji, što je ona uspjela riješiti.

"To svjedoči kako smo nisko pali. Recept za moju diskreditaciju bio je napisan u Sloveniji, što je za mene od svega najgorča spoznaja", poručila je Bratušek.

Vijesti da je Bratušek sama odustala od kandidature u srijedu inače zanijekao i ured budućeg predsjednika Komisije Jeana-Claudea Junckera, tako da ostaje da se vidi kako će o tome u srijedu na večer glasovati dva odbora Europskog parlamenta na kojima se Bratušek predstavila u ponedjeljak, po mnogim ocjenama neuspješno, jer je u odgovorima na zastupnička pitanja o njezinoj viziji europske energetske politike bila preopćenita.

"Istina je da je moj nastup sadržavao samo načelne odgovore, ali to je bila moja svjesna odluka nakon mnogih konzultacija, pa i onih u Bruxellesu. Da sam davala konkretne odgovore, vjerojatno bi me zbog njih kritizirali još više", izjavila je Bratušek u srijedu, tvrdeći da je protiv nje pokrenuta politički motivirana kampanja, uglavnom od njenih političkih protivnika i osoba koje su same zainteresirane za dobivanje mjesta u Europskoj komisiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene