Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imamo snimku'

Brata srbijanskog premijera pretukli su dok je držao osobnu u rukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brat srbijanskog premijera pretučen je iako je u ruci držao osobnu iskaznicu.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao kako su pripadnici Žandarmerije njegovog brata pretukli dok je u ruci držao osobnu iskaznicu, piše Blic.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

'Imamo snimku na kojoj se vi da su dali legitimacije, ali o tome više neću govoriti. Naravno da sam objektivan, a žao mi je što se mnogi raduju nečijoj nesreći, a da to netko ničime nije zaslužio', rekao je Vučić.

VIDEO Šokantna snimka na kojoj je Žandarmerija pretukla Vučićevog brata

Podsjetimo, Vučićev brat Andrej i dva pripadnika njegova osiguranja pretučeni su u nedjelju tijekom beogradske gay parade. 'Išao je kod oca i majke, u Krunsku ulicu koja je 50 metara od tog mjesta', rekao je premijer.

Kako se kasnije ispostavilo, u incidentu je ozlijeđen i brat beogradskog gradonačelnika Siniše Malog, Predrag Mali, prijatelj Vučićeva brata Andreja.

Prema prvim neslužbenim informacijama, Andrej Vučić i dvojica tjelesnih čuvara njegova brata pretučeni su jer su pokušali proći jedan od sigurnosnih prstenova za vrijeme Parade ponosa i pritom se odbili legitimirati, a pojedini mediji i komentari na društvenim mrežama spominjali su čak i da su u njihovu automobilu nađene "duge cijevi".

Beogradski su se tabloidi u međuvremenu počeli utrkivati tko će imati ekskluzivnije informacije i efektniji naslov pa je tako "Kurir" na naslovnicu stavio "Odred smrti Vučiću umalo polomio kičmu", dok je Informer, blizak srbijanskom premijeru, slučaj nazvao misterijom i u naslovu postavio pitanje "Je li Andrej Vučić prebijen slučajno?".

Brat premijera Srbije Andrej Vučić opovrgnuo je u međuvremenu navode medija da su pripadnici žandarmerije u nedjelju pretukli njega i dvojicu pripadnika premijerova osiguranja jer su se odbili legitimirati, naglasivši kako "nisu ni pokušali odgovoriti na brutalno iživljavanje pripadnika žandarmerije"

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji premijer Vučić je ustvrdio kako postoji snimka na kojoj se vidi da njegov brat drži osobnu iskaznicu, ali ta snimka javnosti još nije prikazana. "Kada istraga bude završena, pružit ćemo javnosti sve činjenice", najavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

U međuvremenu srbijanska javnost je ostala bez potpunih i nedvojbenih odgovora na pitanja u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, među ostalim o tome može li premijer svoje tjelesne čuvare "posuđivati" članovima obitelji, jesu li zaista u automobilu nađene "duge cijevi", je li legitimiranje bilo stvarni povod incidentu i zašto su, unatoč jasnoj zabrani kretanja ulicama ka središtu grada gdje je trajala Parada ponosa, Andrej Vučić i njegovi pratioci htjeli proći tom trasom.

Brat srbijanskog premijera priopćio je da neće kazneno goniti pripadnike žandarmerije navodeći kako "razumije težinu njihova posla i nervozu zbog čuvanja onih koje nisu bili voljni osiguravati".

Parada ponosa, na kojoj je u nedjelju sudjelovalo oko 1.500 pripadnika LGBT zajednice, protekla je bez ozbiljnijih incidenata tijekom mimohoda kroz središte grada, a sudionike ovogodišnjeg Pridea osiguravalo je oko 7.000 policajaca raspoređenih u pet sigurnosnih prstenova, dok su sve ulice koje vode u središte grada bile zatvorene za promet.

Nakon Pridea kroz grad je organiziran mimohod protivnika Parade ponosa koji su, u društvu svećenika Srpske pravoslavne crkve, "htjeli duhovno očistiti grad od pošasti homoseksualizma", uzvikujući pogrdne parole protiv srbijanskog premijera i pripadnika LGBT zajednice. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene