Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Interpol presreo poruku

'DJEČAK UBOJICA' - Najmlađi džihadist stigao je u Europu i planira osvetiti brata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policije europskih država su na velikom oprezu zbog izvješća da je 15-godišnji brat Abdelhamida Abaaouda, koji je bio mozak napada na Pariz, krenuo iz Sirije prema Europi kako bi osvetio smrt svojeg brata.

Stariji brat, Abdelhamid Abaaoud, ubijen je u antiterorističkoj operaciji u Parizu tjedan dana nakon stravičnog napada u kojem je ubijeno 130 osoba.

Younes Abaaoud je najmlađi poznati džihadist Islamske države. U siječnju 2014., kada je imao samo 12 godina, njegov brat ga je poveo iz Belgije u Siriju.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu



'Stigao sam u 10 sati', riječi su koje je Interpol presreo 28. veljače ove godine u telefonskom razgovoru Younesa i njegove sestre Yasmine koja živi u Belgiji. Neposredno prije toga na Facebooku je navodno osvanula prijeteća poruka džihadista u kojoj se tvrdi da će 'Younes uskoro osvetiti smrt svojeg brata'.

Uz to je objavljena i fotografija Abaaouda mlađeg kako pozira s kalašnjikovim. Interpol je naveo da 'predstavlja prijetnju te da ga treba zaustaviti i privesti'. U njihovim dokumentima ovaj je 15-godišnjak opisan je kao 'terorist, ubojica i džihadist'. Interpol je također upozorio kako se vjerojatno kreće pod lažnim imenom. U policiji su zabrinuti jer bi Younas mogao biti bilo gdje u Turskoj, Maroku i Europi.

'Ako se vratio u Europu i šeće s drugim identitetom, bit će nam jako teško da ga pronađemo', kazao je jedan od istražitelja a prenosi RT. Da europske antiterorističke jedinice ne rade najbolje pokazuje i slučaj Salaha Abdeslama kojeg su zaustavljali, provjeravali i puštali tri puta prije nego što je uhićen.


Iduća meta terorista su njemački gradovi?

Islamska država iduće napade mogla bi izvesti u njemačkim gradovima, a nove članove regrutiraju među novopristiglim imigrantima i lokalnim stanovništvom arapskog podrijetla, tvrdi šef njemačke obavještajne službe.

'Sigurnosna situacija u Njemačkoj vrlo je ozbiljna. Iako nemamo neposredne informacije o napadima u našoj zemlji, znamo da je Islamska država na njih spremna jer je njihova propaganda uz Pariz, London i Bruxelles navodila i njemačke gradove', izjavio je Hans-Georg Maassen za Die Welt a prenosi RT.

Oko 800 njemačkih državljana je navodno otišlo u Siriju boriti se za Islamsku državu a oko 150 ih se lani vratilo u Njemačku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene