444710
444710
444710
444710
444710

Branitelji iz BiH blokirali pa odblokirali tri granična prijelaza s Hrvatskom, ali dali i ultimatum

  • , 27.07.2016., 15:22
  • Autor:
  • komentara

Više desetaka pripadnika udruge Zaboravljeni branitelji iz BiH zapriječilo je u srijedu promet na tri granična prijelaza kod Metkovića i Vrgorca tražeći isplatu posebnih dodataka za sve branitelje i druge beneficije, što je izazvalo velike gužve.

 
 
 
 
Branitelji iz BiH blokiraju granični prijelaz (Foto: Klix.ba)
Branitelji iz BiH blokiraju granični prijelaz (Foto: Klix.ba)

U 13:05 sati branitelji iz BiH su odblokirali granične prijelaze Bijača, Orahovlje i Crveni Grm, ali su Parlamentu Federacije BiH dali ultimatum da do ponedjeljka usvoji Rezoluciju o isplatama posebnih dodataka i drugih beneficija za sve branitelje, piše Klix.ba.

Promet je od 10.45 sati bio blokiran na graničnim prijelazima Bijača, Orahovlje i Crveni Grm koji iz pravca Ljubuškog vode prema Metkoviću odnosno Vrgorcu, dok iz pravca Posušja prema Imotskom prosvjeduju nedaleko graničnog prijelaza.

"Branitelji su blokirali sva tri granična prijelaza. Policijski službenici nalaze se na terenu i u stalnoj su komunikaciji s braniteljima", naveli su ranije iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke te su dodali da su prosvjedi protekli mirno. Prosvjed nije bio najavljen tamošnjoj policiji.

Blokada granice izazvala je velike gužve jer je promet posljednjih dana povećan zbog ljetnih odmora.

Pripadnici udruge Zaboravljeni branitelji, koje pak ne podržavaju temeljne udruge iz Domovinskog rata u BiH, traže prihvaćanje posebne rezolucije o braniteljima u Parlamentu Federacije BiH.

Oni traže da se svim braniteljima isplaćuje posebna naknada nakon navršenih 60 godina, što vlasti ne mogu ispuniti jer se radi o velikim izdvajanjima. (B.V./Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se