Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izveden pred sud u Londonu

Branio Slobu, Sadama, pedofile: Počelo suđenje 'Đavoljem odvjetniku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek koji je bio pravni savjetnik Slobodana Miloševića, odvjetnik Sadama Huseina i veliki prijatelj Arkana, izveden je pred sud u Londonu. Giovanni di Stefano, poznatiji kao Đavolji odvjetnik, optužen je za prevaru. On, naime, uopće nije pravnik!

Za jedne prevarant, za druge uspješni poslovni čovjek. Giovanni di Stefano 90-ih je bio dobro poznat u srbijanskom javnom životu. Di Stefano tvrdi da je upravo on platio srpsko vjenčanje stoljeća, kako mnogi nazivaju svadbu Željka Ražnatovića Arkana i pjevačice Svetlane Veličković Cece iz 1995.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivo Josipović: 'Ne bi se dogodilo ništa strašno da je Ceca nastupila u Maksimiru' Slika nije dostupna Tko je kriv? Progovorio bivši ministar: Ceca znala da će Arkan biti ubijen

Prijateljstvo s Arkanom ne skriva. Bili su poslovni partneri, a proglašen je i počasnim generalom Arkanovih Tigrova. Di Stefano je bio prijatelj i sa Slobodanom Miloševićem, kojega je pravno savjetovao.

>> Ceca na slobodi tajno posjetila Arkanov grob!

Na svjetskoj sceni Giovanni di Stefano primijećen je 2006., kada je bio u braniteljskom timu Sadama Huseina. S diktatorom je, kaže, prije poslovno surađivao. Tijekom jednog posjeta Bagdadu, navodi di Stefano, upoznao je i Osamu bin Ladena. O tome ne postoje nikakvi obavještajni podaci.

S obzirom na krug ljudi u kojem se kretao, popis klijenata ovog Britanca talijanskog podrijetla ne čudi. Zastupao je panamskog diktatora Manuela Noriegu, pedofile poput Garyja Glittera i serijske ubojice poput Harolda Shipmana. Odatle mu i nadimak Đavolji odvjetnik.

U Londonu je Giovanni di Stefano optužen za prevaru. Tereti se za lažno predstavljanje, jer navodno uopće ne posjeduje odvjetničku diplomu. Optužen je i za protuzakonito prisvajanje imovine svojih manje poznatih klijenata.

Đavolji odvjetnik tvrdi da je nevin. Proteklih godina britanski sudovi su ga u više navrata pozivali da dokaže svoje kvalifikacije. Milijunaš se na pozive oglušio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene