Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Intervju haškog tužitelja

Brammertz: Kada završimo s Karadžićem, Mladićem i Hadžićem posao je gotov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz najavio je da će Tužiteljstvo presudom bivšem generalu bosanskih Srba Ratku Mladiću, koja se očekuje do kraja 2015. godine, završiti svoj rad, izvješćuju u nedjelju beogradski mediji.

Brammertz je u intervjuu "Blicu" rekao da se uskoro očekuje presuda Vojislavu Šešelju, a do kraja 2014. godine i Radovanu Karadžiću, te podsjetio da su trenutno aktivne još samo tri optužnice, a Tužiteljstvo će okončati svoj posao kad i ti slučajevi budu završeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Branitelj uoči presude "Moguće da Mladić neće biti na izricanju presude, ne smije se izlagati stresu" Slika nije dostupna Glavni haški tužitelj i Hadžiću Brammertz pozdravio Hadžićevo uhićenje

>> Nakon dugo vremena Mladić dobio riječ i odmah napravio igrokaz

"Više nema optuženika na slobodi i nema više slučajeva u predraspravnoj fazi, Tribunal završava posljednja suđenja i žalbe. Trenutno imamo još tri aktivne optužnice: Karadžić, Mladić i (Goran) Hadžić, i kada to završimo, posao je gotov", rekao je Brammertz "Blicu".

Rad ICTY-a

On je objasnio da će u slučajevima koji ne budu pravomoćno završeni do kraja rada ICTY-ja, taj posao nastaviti privremeno tijelo Međunarodnog kaznenog suda, o čemu je odlučilo Vijeće sigurnosti UN prije dvije godine. To privremeno tijelo bavit će se pitanjima poput zaštite svjedoka, primjene kazni, suradnje s državama koje potražuju informacije od Tribunala i mogućnim žalbenim predmetima u slučajevima Karadžić, Mladić, Šešelj i Hadžić, objasnio je glavni haaški tužitelj Serge Brammertz u beogradskom tisku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene