Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra prvo pojavljivanje pred sudskim vijećem

Brammertz: I tužiteljstvo želi pravedno suđenje za Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni haaški tužitelj Serge Brammerz izjavio je u četvrtak za B92 da će tijekom suđenja Ratku Mladiću biti poštivana ljudska prava, dok je Mladićev odvjetnik Aleksandar Aleksić potvrdio da će se njegov klijent pojaviti pred sudom unatoč tome što se on sada nalazi u zatvorskoj bolnici.

'Želim da bude jasno da i mi, tužiteljstvo, također želimo fer suđenje i inzistiramo da se prava obrane poštuju i da i u ovom slučaju budu primjenjeni najviši standardi', kazao je Brammertz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko će odgovarati za zločine? Škabrnja zgrožena Brammertzovom izjavom Slika nije dostupna Srpski mediji tvrde Mladić će tražiti odgodu izjašnjavanja o krivnji

U ovom trenutku je, kako je rekao, previše rano govoriti o detaljima argumentacije tužiteljstva ili ishodu suđenja. 'Danas mogu reći da smo zadovoljni što je on uhićen i izručen. Sutra će se on prvi puta pojaviti, a onda ćemo vidjeti dalje', kazao je Brammertz.

Mladićev pravni zastupnik Aleksandar Aleksić za B92 kazao je kako će se Mladić sutra pojaviti, ali nije mogao govoriti o detaljima Mladićevog zdravstvenog stanja jer, kako je rekao, za to mora imati dozvolu svog klijenta i suglasnost registra suda. U međuvremenu iz srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine najavljeno je da će biti provjeren liječnički nalaz u kojem se navodi da Ratko Mladić ima tumor limfnih žlijezda.

'Nama to liči na falsifikat iz više razloga. Prvo, njegov odvjetnik je nalaz podnio da spriječi Mladićevo izručenje Haagu. Drugo, kaže da mu je dokument dao bivši agent CIA. Treće pregledan je i ovdje i u Hagu i to od dva najpoznatija svjetska stručnjaka i nije utvrđeno tako nešto.

Da je to utvrđeno bio bi mrtav već godinu i pol dana', kazao je za B92 zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine i glasnogovornik tog tužiteljstva Bruno Vekarić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene