Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenje Mladića uvjet za EU

Brammertz: EU ne smije popustiti pritisak na Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija ne smije popustiti pritisak na Srbiju i mora uhićenje odbjeglog Ratka Mladića, bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba, i nadalje postavljati kao uvjet za ulazak Srbije u EU, rekao je u subotu glavni tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz.

'Važno je da EU zadrži načelo uvjetovanosti između procesa proširenja i pune suradnje sa sudom', izjavio je Brammertz za belgijske novine La Libre Belgique i De Standaard. 'Nemamo više vremena. Sud će se zatvoriti za tri do četiri godine. Žrtve traže pravdu', dodao je.

Pročitajte i ovo Ivica Dačić (Foto: Pixell) Traže podršku EU i Zapada Dačić: "Ako su mogli Hrvatsku natjerati da ukine blokadu granica, mogu i Prištinu da ukine carinske postrojbe" Slika nije dostupna Dnevni listovi upozoravaju 5 medija žali se na pritisak najveće oporbene stranke: ''Ovakva politika SDP-a predstavlja grubi nasrtaj na slobodu tiska''

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, u bijegu je otkako je 1995. protiv njega podignuta optužnica za genocid, ratni zločin i zločin protiv čovječnosti u vrijeme rata u Bosni (1992.-1995.).

Srbija tvrdi da čini sve kako bi pronašla bivšeg generala kojemu je danas 68 godina. Njegov bijeg, kao i bijeg Gorana Hadžića, bivšeg čelnika hrvatskih Srba, kvari odnose Srbije i EU-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene