Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Trumpa - Jandrokovići

Bračni par Jandroković kod japanskog cara: Sa simbolom Japana o ovoj temi nikako nisu smjeli razgovarati

Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Japanci u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Predsjednik Hrvatskog Sabora, Gordan Jandroković, u službenom je posjetu Japanu. Svečano ga je primio novi car Naruhito. Jandroković je drugi strani dužnosnik, nakon predsjednika SAD-a - Donalda Trampa, s kojim se carski par sastao.

Bračni par Jandroković svečano je primio japanski carski par. Prema pravilima dvora, ima slike, ali ne i tona.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

Strogih pravila kako pozdraviti cara - nema. Jedino pravilo kojeg se svi gosti moraju pridržavati, a njegovo kršenje duboko vrijeđa i ljuti Japance jest - bez politike. S carem koji je simbol države i nacionalnog jedinstva, te ima uglavnom protokolarne dužnosti nitko od stranih gostiju ne smije razgovarati o politici.

Turizam je već druga priča. Predsjednik Sabora izrazio je nadu da će se carski par i osobno uvjeriti u ljepote Lijepe naše.

Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Japanci često putuju. Nekoliko ih milijuna svake godine posjeti Europu. A na starom je kontinentu među najbrže rastućim destinacijama i Hrvatska. Gosti iz Japana najviše vole hotele visokih kategorija, a na putovanju prosječno potroše oko 2200 eura. Hrvatsku je prošle posjetilo više od 156 tisuća Japanaca.

Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Japanci u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Turizam, ali i sport tema je oko koje se s japanskim carskim parom može razgovarati. Pa je u carskoj palači bilo i riječi o sportskim rezultatima, a posebno o uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sport je Japancima u nadolazećem razdoblju vrlo važan. Sljedeće godine Tokijo je domaćin 32. Olimpijskih igara. Prilika je to i za privlačenje većeg broja gostiju u zemlju izlazećeg sunca. Japanska carska obitelj nije poput britanske kraljevske kuće koja sama po sebi privlači milijune turista.

Japansko su i društvo i kultura drukčiji. Moglo se to vidjeti i prije mjesec dana kada je car Naruhito preuzeo prijestolje nakon abdikacije oca. Time je i službeno počela nova era u Japanu- Reiva - što znači mir i harmonija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene