Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje suđenje

Bostonski bombaš izlazi pred sud: Licem u lice s obiteljima poginulih i oskaćenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džohar Carnejev, mlađi, preživjeli od dvojice braće čečenskog podrijetla osumnjičenih za aktiviranje bombe na bostonskom maratonu, danas izlazi pred sud.

Džohar Carnejev (19) je optužen za ubojstvo troje gledatelja u bombaškom napadu 15. travnja i policajca na MIT-u nekoliko dana kasnije, kada je policija organizirala zasjedu kako bi uhvatila osumnjičenu braću Džohara i Tamerlana. Džohar je optužen i za nanošenje teških ozljeda, poput sakaćenja i spaljivanja, brojnim drugim gledateljima koji su se u kobnom trenutku našli na mjestu detoniranja bombe, piše CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijet mu smrtna kazna Džohar Carnajev u 30 točaka optužen za napad na Boston Slika nije dostupna Napad na Bostonski maraton Džohar Carnajev prohodao, FBI lagao o smrti poznanika njegova brata?

No, Carnajev se neće na sudu suočiti samo s optužnicom za ubojstvo i nanošenje ozljeda ukupno 260 ljudi, već i s obiteljima poginulij i stradalih, među kojima je i obitelj koja je u napadu izgubila mališana od svega 8 godina.

>> Džohar Carnajev u 30 točaka optužen za napad na Boston

Prema procjenama, vrlo je moguće da će tužiteljstvo za Carnajeva tražiti smrtnu kaznu, no CNN-ov analitičar Paul Callan smatra da će Džoharova obrana pokušati ublažiti kaznu tako što će dokazivati da je mlađi Carnajev bio pod jakim utjecajem starijeg brata Tamerlana, kojeg je policija ubila u potjeri.

Tužiteljstvo će pak, smatra Callan, inzistirati na tome da je unatoč tome Džohar bio potpuno svjestan što radi i koje bi mogle biti poslljedice njegovog čina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene