Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadržani u pritvoru

Policija privela još 3 osobe povezane s bombaškim napadima u Bostonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bostonska policija izvijestila je kako su privedene još tri osobe osumnjičene za povezanost s bombaškim napadima na bostonskom maratonu.

Tri su osobe u srijedu privedene i zadržane u pritvoru u okviru istrage bombaškog napada na bostonskome maratonu prošlog mjeseca, a optužuje ih se za ometaneje istrage a ne planiranje ili provedbu napada, rekli su američki tužitelji u srijedu.

Dvojica pritvorenih su bili kolege sa sveučilišta 19-godišnjeg Džohara Carnajeva koji je prošlog tjedna kazneno prijavljen za postavljanje bombe kućne izrade kod ciljne crte bostonskog maratona zajedno s njegovim starijim bratom Tamerlanom Carnajevom.

>> VIDEO Prva snimka na kojoj se Džohara Carnajeva čuje kako govori

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo je LICE TERORA' Policajac poslao fotografije uhićenja bostonskog bombaša Slika nije dostupna Pojedinci su najveća opasnost Obama brani FBI: Prije Bostona su radili sve što su trebali

Ured državnog odvjetnika u Massachusettsu u poruci objavljenoj putem Twittera rekao je da će trojica privedenih odgovarati za ometanje istrage i davanje lažnih izjava. Mediji prenose kako sigurnost građana nije ugrožena.

U dokumentima predanima saveznom sudu kaže se da su vlasti optužile dvije osobe, Azamata Tažajakova i Diasa Kadirbajeva, za urotu u cilju ometanje pravde uklanjanjem torbe u kojoj su bila pirotehnička sredstva i prijenosno računalo Džohara Carnajeva.

Državni su odvjetnici također optužili Robela Philliposa za davanje lažne izjave istražiteljima nakon bombaških napada 15. travnja u kojima su ubijene tri osobe a ranjeno 264.

Ranije je policijski izvor rekao da su dvojicu optuženih zadržale imigracijske valsti zbog kršenje uvjeta za odobravanje vize. Odvjetnik Kadirbajeva je potvrdio da je njegov klijent pritvoren zbog krešenja uvjeta njegove studentske vize.

Odvjetnik Robert Stahl je rekao da njegov klijent "nije cilj" istrage o bombaškom napadu, ali nije želio dati dodatan pojašnejnja. On je rekao da Kadirbajev "u potpunosti surađuje" s istražiteljima i "želi se vratiti u Kazahtsan".

Podsjetimo, Džohar Carnajev, 19-godišnji student, optužen je za bombaške napade na bostonskom maratonu, u kojima su poginule tri osobe, dok je njih 260 ranjeno. Njegov stariji brat, Tamerlan, ubijen je tijekom okršaja s policijom 19. travnja.

Bostonska policija objavu o novim osumnjičenicima objavila je putem svojeg profila na Twitteru. Istim putem su upozorili da javnost nema razloga za paniku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene