Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike vrućine

BiH i Srbija NAJTOPLIJE u Europi! Evo kolike su ondje temperature!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljeni veliki val ljetnih vrućina stigao je u Hrvatsku, a nije zaobišao niti jednu regiju. Najviše temperature izmjerene su u susjednoj BiH. U glavnom gradu Srbije, Beogradu izmjereno je 39 stupnjeva Celzijevih.

Susjedna BiH u nedjelju je bila najtopliji dio Europe. Najtopliji su bili Mostar i Banja Luka s 40°C, te Bihać, Sanski Most i Zenica s 39°C, piše Crometeo. Na Suncu je temperatura premašivala 50 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Almica Domikulić Brojne intervencije u Splitu U Hrvatskoj velike vrućine, ali neki građani i dalje su neposlušni: "Stalno govorimo jedno te isto"

Po gradu su postavljene cisterne s pitkom vodom, a građanima je preporučeno da u najtoplijem dijelu dana ne izlaze iz kuća.

Visoke temperature zabilježene su i u Hrvatskoj. Već od ranog jutra u Splitu temperatura uopće nije padala ispod 27°C.

Dan je donio prave ljetne vrućine kakve zadnjih desetak godina nisu neuobičajene na kraju srpnja. Na mreži meteoroloških postaja u nedjelju nije bilo nijedne neplaninske postaje s najvišom dnevnom temperaturom zraka nižom od 30°C.

Naprotiv, mnogi krajevi nizina unutrašnjosti i Jadrana imali su vrlo vruć dan s temperaturama 35°C ili više.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene