Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za zajednički život

Bosanski franjevci za radikalni unutarnji preustroj BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Franjevci provincije Bosne Srebrene potvrdili su dosljedno zalaganje za uspostavu pravednog poretka u Bosni i Hercegovini koji bi omogućio zajednički život njezinih naroda te osigurao poštivanje temeljnih ljudskih prava svakog pojedinca, prenijela je u subotu Franjevačka informativna agencija (FIA).

Nakon redovitog izbornog sastanka (kapitula) provincije Bosne Srebrene ovoga tjedna, na kojem je za novog provincijala izabran fra Lovro Gavran, objavljena je posebna izjava u kojoj se ističe kako bosanski franjevci u vrijeme kada se otvaraju rasprave o ustavnim promjenama u BiH ostaju dosljedni prije iznesenim stajalištima uz potvrdu povezanosti s katoličkim pukom, Crkvom i hrvatskim narodom, kao i opredjeljenosti za univerzalne vrijednosti zajedničkog života.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Franjevci Bosne Srebrene svojom su posljednjom izjavom podsjetili na svoja stajališta usvojena još 2006. godine kada su utvrdili kako bi BiH trebalo reorganizirati 'do gašenja Federacije BiH i Republike Srpske'. 'Stoga smatramo da je za BiH najprimjereniji regionalni ustroj na principu jednakopravnosti svih naroda i općeg dobra svih stanovnika', stoji u izjavi, te se dodaje kako bi to ujedno bio najbolji poticaj za osiguranje povratka kao temeljnog prava svakog pojedinca. Franjevci Bosne Srebrene uputili su zamolbu svima koji odlučuju da svojim djelovanjem omoguće dobrobit svih građana, a sami su najavili kako će svojim djelovanjem kroz mjesne crkve nastaviti pridonositi temeljnim evanđeoskim i ljudskim vrednotama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene