Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavidna politička karijera

Bosanka Anesa Kajtazović u utrci za Kongres SAD-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada Anesa Kajtazović iz Bosne, poslanica parlamenta američke savezne države Iowe, započela je kampanju za mandat u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država.

Anesa Kajtazović je sa samo 24 godine ušla u parlament Iowe, a već sada je pokrenula kampanju za člana Kongresa koja traje do kraja ovoga mjeseca. Mlada Bosanka u SAD se doselila sa samo 10 godina, a za sebe često kaže da je najbolji primjer 'američkog sna', piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODRHTAVANJA U BIH Potres se osjetio i u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Livnu: "Baš je zatreslo..." COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 PROBLEMI I S CJEPIVOM Susjedi drugi dan zaredom bilježe ogroman broj preminulih od korone, dva su grada glavna žarišta

Upoznajte Bosanku koja je POMELA političku scenu Iowe! A tek joj je 26!

'Odrastajući sam naučila vrijednosti napornog rada gledajući svoje roditelje kako oboje rade po dva posla', navela je Kajtazović na svojoj stranici. Svojim je potencijalnim američkim glasačima poručila da ona jako dobro razumije izazove s kojima se suočava većina Amerikanaca.

'Moramo očuvati ideal 'američkog sna', a to možemo uraditi samo ako omogućimo svim građanima Iowe, ali i svim Amerikancima, iste šanse. Radničke obitelji se bore da prežive i moj će prioritet biti da se osvrnem na njihove probleme. Mislim da vlada mora ljudima osigurati bolje živote. Washingtonu trebaju lideri koji žele promjene i ja ću donijeti svježu perspektivu kako bi riješila zastoj i omogućila potrebne reforme za srednju klasu građana', poručila je 27-godišnjakinja.

Na kraju je istaknula da u svome karakteru nosi vrijednosti srednje klase za koju smatra da zaslužuje mnogo bolju poziciju u američkom društvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene