Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadaju se da će se predomisliti

Borisa Tadića kume i mole da bude premijer Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednici Demokratske stranke sinoć su od svog lidera Borisa Tadića zatražili da postane premijer buduće vlade Srbije.

Ukoliko Boris Tadić na to ne pristane, premijer bi, kako se navodi, mogao biti Dragan Đilas (42), sadašnji zamjenik predsjednika i gradonačelnik Beograda, piše Blic.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić komentirao i presudu Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?" Potraga za tijelom Danke Ilić u selu Zlot umrla u mjestu Zlot Majka osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke iznenadno preminula

Poslije demantija da je kao posljedica poraza Borisa Tadića u Beogradu na predsjedničkim izborima u nedjelju uslijedilo raspuštanje Gradskog odbora u Beogradu i još 11 općinskih odbora DS-a, održana je sjednica užeg sastava Predsjedništva DS na kojoj su, kako se saznaje, dužnosnici iz samog vrha stranke (Đilas, Pajtić, Šutanovac, Trivan, Petrović i drugi) inzistirali da Tadić prihvati funkciju mandatara za sastav nove vlade Srbije.

>> New York Times: Pobijedio nacionalist i bivši upravitelj groblja

Još uvijek nije poznato hoće li Tadić prihvatiti prijedlog iz svoje stranke. Podsjetimo da je jučer, nakon objavljenih rezultata drugog kruga predsjedničkih izbora, izjavio da ne želi premijersko mjesto. Dragan Đilas je, također, izjavljivao za vrijeme izborne kampanje da ga ne zanima mjesto šefa Vlade Srbije, i da želi završiti započete poslove na mjestu gradonačelnika Beograda.

Kako saznaje B92, neki članovi DS-a su predlagali da ova stranka odustane od formiranja vlade i ode u opoziciju, ali taj prijedlog nije usvojen, jer bi se tako, kako smatraju, Srbija vratila 10 godina unazad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene