Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački model

Pogled iza zavjese bordela u kojem je uveden - 'flat rate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nastojim imati djevojke koje dobro izgledaju, ali ne toliko dobro da se umisle', objašnjava vlasnik dio svoje poslovne politike.

Neki bordeli u Njemačkoj, koja je među najliberalnijim zemljama na svijetu kad je riječ o prostituciji, uveli su uslugu all inclusive ili popularno zvanu 'flat rate' - oni koji plate 100 eura od četiri sata popodne do tri ujutro mogu piti, jesti i koristiti usluge prostitutki koliko žele.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Prostitucija (Foto: Guliver/Thinkstock) Bizarno vjenčanje Podvodio gotovo upola mlađu djevojku od sebe, završio na sudu, a ona se prije suđenja i udala za njega

Kako je ženama koje tamo rade provjerili su u australskoj TV kući SBS čiji su novinari posjetili bordel Kralj George Klub u Berlinu. Kada je prosječan dan, radi šest, sedam djevojaka no preko vikenda angažirano ih je do deset. Neke za vrijeme šihte odrade i do 20 mušterija.

Na prvu, sve izgledaju zadovoljno. Vanessa iz Dominikanske Republike kaže da uživa u poslu koji radi već 13 godina. Mnoge od prostitutki su podrijetlom iz istočne Europe - Rumunjske i Bugarske, no većina ih je u bordelu dvije-tri godine.

Kažu da, jednom kada uđu s mušterijom u sobu, one pregovaraju o dodatnim uslugama i uvjetima. Sve je dozvoljeno, osim seksa bez zaštite. Većina muškaraca nije željela govoriti zbog čega su došli baš u taj klub, no priznaju da im cijena od 100 eura za 'koliko možeš' izgleda primamljivo.

Bordel vodi Saša Erben. Kupio ga je u vrijeme najveće ekonomske krize u eurozoni. U gradu koji ima oko 400 tisuća prostitutki i 500 bordela morao se nekako izdvojiti pa kaže da je došao na ideju 'all inclusive' usluge. Da bi ostvario profit, bordel mora imati najmanje 15 mušterija dnevno. Iako Erben naglašava da 'žena nije automat', jasno je da njegov biznis ipak počiva na brojkama.

ISPOVIJEST 'KRALJICE NOĆI' 'Spasila sam 5 tisuća brakova i ponosna sam na to'

'Ne zapošljavam one koje izgledaju poput Naomi Campbell. Nastojim imati djevojke koje dobro izgledaju, ali ne toliko dobro da se umisle', objašnjava svoju poslovnu logiku. 'Flat-rate', kaže, funkcionira jer se muškarci obično precijene - misle da mogu 10 puta, a u stvari se to svede na dva, najviše tri. Od ulaznih 100 eura, 49 ide klubu a 50 prostitutki. Erben tvrdi da mu dnevno na vrata dolazi po pet djevojaka koje žele raditi jer imaju dobru reputaciju, a i zna se da klub svaki dan napuštaju s dobrom zaradom.'

Prostitutke u Njemačkoj, baš poput bilo kojeg drugog zanimanja, plaćaju porez i zdravstveno osiguranje. Ipak, Undine de Riviere iz njemačkog sindikata koji se bori za prava prostitutki, kaže kako je stigma u širim okvirima i dalje najveći problem za tu profesiju. Ona je u poslu oko 20 godina, a radi samostalno.

Kaže da usprkos percepciji da su prostitutke žrtve, mnoge od njih same biraju taj posao jer žele to raditi, baš poput nje. No, naravno, ima i onih koje to rade jer ne mogu naći drugi posao. De Riviera smatra kako su 'flat rate' bordeli dobra okolina za žene koje se bave najstarijim zanatom na svijetu. S tim se ne slažu u njemačkom CDU-u i SPD-u, koji traže zabranu rada za 'all inclusive' bordele, piše News.com.au.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene