Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biti ili ne biti

Borba za život sijamskih blizanki: Nakon 7 operacija idu na najtežu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici u Santiagu jučer su započeli tešku misiju operacije razdvajanja 10-mjesečnih sijamskih blizanki, ne znajući hoće li obje preživjeti.

Operacija dviju djevojčica, spojenih u predjelu prsnog koša i karlične kosti, trajat će najmanje 12 sati. Bit će to jedna od najkompleksnijih operacija ikad izvedena u Čileu.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

U bolnici 'Luis Calvo Mackenna' u Santiagu majka blizanki Jessica Navarrete nada se čudu.

'Sve je ispalo dobro, hvala Bogu. Nadamo se i imamo vjeru u Boga da sve proći u redu i da će one opet biti zajedno', kazala je majka djevojčica.

Ravnatelj bolnice Osvaldo Artazar kazao je kako ne može garantirati da će djevojčice preživjeti.

'To je stvarnost. Treba reći da obje djevojčice mogu umrijeti, no tim predvođen liječnikom Franciscom Ossandonom je odlučan da ih pokuša spasiti obje', kazao je ravnatelj. 

Djevojčice su već prošle 7 operacija. Tijekom posljednje u listopadu, razdvojene su im noge. U posljednjoj, najtežoj operaciji, liječnici će im razdvojiti prsni koš, jetru, karlicu i crijeva.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene