Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s padalinama

Poplave pogodile Italiju, Rim u stanju pripravnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavne rimske turističke atrakcije zatvorene su, kao i škole i neke linije podzemne željeznice, dok se glavni grad Italije u četvrtak bori s obilnim padalinama, dan nakon što su sjeverni i središnji dio zemlje pogodile poplave, prenose agencije.

Rimske gradske vlasti zatvorile su za posjetitelje Rimski forum i Kolosej, kao i druge turističke atrakcije. Neke su prometnice u glavnom gradu već pod vodom, a zatvoren je i dio linija podzemne željeznice, dok vlasti očekuju da će se stanje tijekom dana dodatno pogoršati budući da su najavljeni "iznimni" pljuskovi, prenosi agencija dpa.

Pročitajte i ovo Italija poplave kataklizma zbog poplava VIDEO Muškarac se utopio u dnevnom boravku, nije stigao pobjeći pred bujicom: "Ne izlazite, tko može neka ide na gornje katove!" Slika nije dostupna Nova oluja u Italiji Nevrijeme u Genovi odnijelo sedam života

Poplave su u srijedu pogodile velike dijelove Italije, te nanijele štetu poljoprivredi i obnovile kontroverzu oko zanemarivanja okoliša.

Talijansko poljoprivredno središte na plodnom sjeveru posebice je teško pogođeno poplavama. Nacionalna poljoprivredna udruga priopćila je da su blato i voda uništili brojne voćnjake i vinograde u regijama Toskani, Liguriji i Venetu.

VIDEO Toskana pod vodom: Tisuće evakuiranih, pronađene dvije nestale osobe

Nedaleko od Milana rijeka Po je nabujala od obilne kiše i vodostaj joj je porastao za gotovo dva metra u 24 sata. Agencija za civilnu zaštitu upozorila je na opasne vremenske nepogode od Ligurije na sjeverozapadu do južnog otoka Sicilije, prenosi Reuters.

Izdano je "crveno upozorenje" za Liguriju čiji se glavni grad Genova još uvijek oporavlja od poplava koje su je pogodile početkom listopada u kojima je jedna osoba izgubila život. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene