Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FAO apelira na Obamu

Borba protiv gladi treba biti prioritet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu pozvala je novoga američkog predsjednika Baracka Obamu da mu borba protiv gladi bude jedan od prioriteta te da u prvoj polovici iduće godine bude domaćinom svjetskog summita o tom problemu.

'Summit treba pronaći 30 milijardi dolara godišnje za razvoj ruralnih infrastruktura i povećanje poljoprivredne proizvodnje u zemljama u razvoju', navodi glavni direktor FAO-a Jacques Diouf, upozoravajući da u svijetu trenutačno gladuje 923 milijuna ljudi, a ne učini li se ništa, za godinu dana gladovat će stotinu milijuna ljudi više.

Pročitajte i ovo Glad u Pojasu Gaze Sve više slučajeva pothranjenosti Svjetska organizacija tvrdi da bi pojas Gaze mogao brzo prijeći prag gladi Fortenova; ilustracija - 1 Prodaja agrara Fortenova je bacila udicu i izazvala lavinu reakcija: Hrvatsku bi u budućnosti krivi potez mogao skupo stajati

'Potrebno je udvostručiti proizvodnju da bi se zajamčila prehrambena sigurnost svjetskog stanovništva koje bi trebalo narasti na 9 milijardi do 2050.', ističe Diouf.

FAO je nedavno upozorio da je do sada isplaćeno samo 10 posto od 22 milijardi eura obećanih za pomoć gladnima na summitu u lipnju u Rimu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene